Enklere å starte og drive lovlig i serveringsbransjen single
I e-guiden finner du alt du trenger å vite om regelverket for å starte et utested. Bransjen har selv bistått med å kvalitetssikre spørsmålene og innholdet, slik at guiden er lett å forstå. Nyetablerere i bransjen kan nå enkelt navigere etter hva som er relevant for akkurat den typen utested de selv ønsker å starte.
Det er komplisert å starte et utsted i Norge. Omfanget av plikter, både engangs og løpende, er veldig stort. For den som ønsker å drive lovlig er det utfordrende å ha full oversikt og kontroll. Denne guiden besvarer alle aktuelle spørsmål en nyetablerer i serveringsbransjen trenger svar på, og den vil gjøre det mye enklere for gründere fra inn- og utland å starte et utested på lovlig vis i Norge.
– Arbeidstilsynet erfarer at kunnskapen om arbeidslivets regler ofte er lav, både blant arbeidsgivere og arbeidstakere i serveringsbransjen. Denne guiden vil bidra til at nye arbeidsgivere får det mest elementære på plass i oppstartsfasen. Dette vil gi både bedriften og de ansatte en god start i arbeidslivet, sier direktør Trude Vollheim i Arbeidstilsynet.
Her finner du guiden:
E-guide serveringsbransjen (altinn.no)