Pris
Kr. 1990,-
ekskl. MVA

SAFE varsler streik for 663 medlemmer

SAFE har varslet Riksmekleren om at forbundet tar ut 663 medlemmer i streik fra onsdag klokken 24.00 dersom meklingen med Norsk olje og gass (NOG) på Brønnserviceavtalen ikke ender med enighet. – Vårt utgangspunkt er at arbeidsgivernes angrep på gjeldende tariffavtale skal bort, og våre medlemmer skal opprettholde kjøpekraften, sier 1. nesteleder og tariffansvarlig i SAFE, Roy Aleksandersen.

SAFE brøt forhandlingene 7. juni, etter at NOG krevde endringer i tariffavtalen knyttet til arbeidstidsordninger, at satsene for skift- og helligdagsgodtgjørelse skulle reduseres, og at skifttillegg ved overtid skulle bort.

– I løpet av to uker har SAFE gjennomført to meklinger og unngått konflikt. Hver mekling lever imidlertid sitt eget liv, og vi er forberedt på tøffe forhandlinger. Basert på de to meklingene som er gjennomført, håper vi å finne en løsning også på dette tariffområdet. Vårt utgangspunkt er at arbeidsgivernes angrep på gjeldende tariffavtale skal bort, og våre medlemmer skal opprettholde kjøpekraften, fastslår Aleksandersen.

Anne Cathrine Frøstrup er oppnevnt som mekler i meklingen som starter klokken 10.00 onsdag formiddag.

Streikevarslet gjelder samtlige SAFE-medlemmer på tariffområdet og fordeler seg slik:

Baker Hughes: 79
Halliburton: 35
Oceaneering: 17
Schlumberger: 228
Subsea 7: 78
Vetco Gray: 184
Weatherford: 42

Social tagging: >

Comments are closed.