Pris
Kr. 1990,-
ekskl. MVA

Furre: – Kyllingstad ødelegger for rekrutteringen

Roy Erling Furre, 2. nestleder og HMS-ansvarlig i SAFE, går kratig i rette med IKM-sjef Ståle Kyllingstad som vil fjerne offshoretillegg for oljearbeiderne, og som mener fjernstyring vil gjøre det unødvendig med folk på plattformene i framtiden. – Kyllingstad stikker kjepper i hjulene for rekrutteringen, sier Furre til RA.

Kyllingstad mener at det i framtiden ikke vil være behov for å sende mennesker offshore for å jobbe på oljeplattformer. Behovet kommer til å gå veldig ned, og det har allerede begynt. Det eneste man trenger er et vedlikeholdsteam noen ganger i åre, sa han til RA onsdag.

Furre reagerer både på Kyllingstads vilje til å kutte offshorekostnader som lønn, tillegg, kost og losji, samt selve fjernstyringen fra land.

– Teknologien går framover. Vi vil ikke motsette oss effektivisering og smartere løsninger, men det må være fornuft i det, sier Furre, som mener det er et godt stykke igjen til oljeplattformene kan fungere uten folk til stede.

Furre reagerer også på Kyllingstad som mener en oljearbeider skal ha samme lønn som andre, ikke-oljerelaterte industrier.

– Jeg forstår at Kyllingstad har fått redusert omsetning, men om han ønsker en lønnsreduksjon så burde han ha gått foran som et godt eksempel selv. De som klager mest på oljelønninger er de som har tjent mest på næringen. Fjernstyrings-utspillet og snakket om lønn er et hinder for rekrutteringen, sier Furre til avisen.

Les mer: Fagforeninger reagerer på Kyllingstad

Social tagging:

Comments are closed.