Pris
Kr. 1990,-
ekskl. MVA

Kielland-boka overrakt i Stortinget

Stortingspresident Olemic Thommessen og første visepresident Marit Nybakk fikk tirsdag overrakt SAFEs gave til landets 169 stortingsrepresentanter: Boka ”Råolje” om Alexander L. Kielland-ulykken i 1980 hvor 123 oljearbeidere mistet livet. Det var SAFEs 2. nestleder og HMS-ansvarlige, Roy Erling Furre, som overrakte gaven.

Med i delegasjonen var redaktør for boken, Marie Smith Solbakken, tidligere talsperson for de etterlatte etter Kielland-ulykken, Odd Kristian Reme, Merete Haslund som mistet sin far i ulykken, og Anders Helliksen som overlevde den.

Bokgaven til Stortinget er et resultat av en kronerulling blant SAFE-klubber før jul i fjor. SAFE er en av mange pådrivere for å få en ny granskining av ulykken, og Furre la ikke skjul på dette i forbindelse med overrekkelsen.

– I boka, og i møter med en del av dem som har jobbet på Kielland, har det kommet fram veldig mye ny informasjon som åpenbart ikke har vært tema under den tidligere granskingen. Forfatterne av ”Råolje” har fått fram mye ny kunnskap som det ikke har blitt tatt hensyn til i granskningsarbeidet som er gjort tidligere. Derfor ønsker SAFE en ny gransking, sier Furre.

– Vi skylder kommende generasjoner å finne ut mest mulig. En gransking er det eneste ansvarlige sluttpunktet. Hvis ikke blir dette liggende som en ueksplodert mine i den norske folkesjelen og norsk industrihistorie, sier Odd Kristian Reme

Social tagging:

Comments are closed.