To alvorlige hendelser i helgen – Rysst advarer single

SAFE-leder Hilde-Marit Rysst advarer mot at kostnadskutt på sokkelen har ført til mindre vedlikehold og flere ansatte uten trening på boredekket.
I helgen var det to alvorlige hendelser i Nordsjøen som førte til evakuering av oljearbeidere. – Det er for tidlig å si noe om årsaken til de to hendelsene, men generelt er mange av våre medlemmer bekymret for kutt i vedlikeholdsarbeidet og færre personer til å utføre jobben på plattformen. Vi roper varsko og mener sikkerhetsnivået er i ferd med å utvikle seg feil vei, sier Rysst til Dagens Næringsliv.

En gasslekkasje på boreriggen Songa Endurance på Troll-feltet lørdag formiddag gjorde at Statoil flyttet 20 personer til en annen plattform. 107 personer var på plattformen da hendelsen skjedde.
En røykutvikling på Statfjord A-plattformen søndag morgen gjorde at 20 personer ble flyttet med søk- og redningshelikopter til Statfjord B. 67 personer var på plattformen.
– Flere reagerer på at kolleger på land tar beslutninger uten å diskutere med fagarbeidere på plattformen. Bekymringene handler blant annet om at tidsintervallene mellom vedlikehold økes, og at utstyr brukes for lenge. Brann i en lastepumpe skal ikke kunne skje, sier Rysst til avisen.

Les hele saken: Angriper vedlikeholdskutt