Pris
Kr. 1990,-
ekskl. MVA

Mekling på Land-avtalen torsdag

SAFE vil ta ut 338 medlemmer ved terminalene på Melkøya, Nyhamna og Slagen i streik fra torsdag klokken 24.00 dersom det ikke lykkes Riksmekleren å finne en løsning i Land-oppgjøret mellom SAFE og Norsk olje og gass. Meklingen starter klokken 10. torsdag 6. oktober.

Det varslede streikeuttaket fordeler seg slik: 119 medlemmer ved Statoil Hammerfest (Melkøya), 105 ved Norske Shell, Nyhamna (Ormen Lange) og 114 ved Esso Slagen.

– Bakgrunnen for at oppgjøret går til mekling er at SAFE opplRoy Aleksandersen alvorligever at NOGs medlemsbedrifter ikke vil forholde seg til frontfagsoppgjørets rammer i årets oppgjør. Dette til tross for at partene i de sentrale forhandlingene i mai understreket at frontfagsoppgjøret ”bygger på viktige prinsipper og intensjoner som gir retning for etterfølgende, lokale forhandlinger i 2016.”

– I de lokale forhandlingene har bedriftene ikke levd opp til dette, men presentert rene lønnsdiktater, uten reelle forhandlinger. For enkelte av SAFEs medlemmer ville en aksept av resultatet medført reallønnsnedgang for 3. året på rad – og det i en del av bransjen som leverer store overskudd. Vi håper det skal la seg gjøre å finne en løsning, men er forberedt på streik dersom det blir nødvendig, understreker Aleksandersen.

 

Social tagging: >

Comments are closed.