Pris
Kr. 1990,-
ekskl. MVA

Varsko til Statoil fra ISO-bransjen

Lillian Bratholmen , Safe i Bilfinger, Ståle Hovdekleiv , Safe i Beerenberg, og Jens Hermansson, Safe i Kaefer kommer i dagens Stavanger Aftenblad med et varsko om forholdene i ISO-bransjen. –Vi har lenge pekt på at Statoils skvising av underleverandører gir mildt sagt uryddige utslag og utfordringer på HMS-siden, sier 1. nestleder i SAFE, Roy Aleksandersen.

 Les artikkelen i Stavanger Aftenblad (krever abonnement)

Roy Aleksandersen alvorligAleksandersen noterer seg at Statoil nå varsler at de til høsten vil gjennomføre en tredjeparts såkalt verifikasjon som også omfatter lønns- og arbeidsvilkår hos sine underleverandører.

– Dette er SAFE selvsagt tilfreds med. Endelig later det til at Statoil tar signalene vi har sendt lenge på større alvor, understreker Aleksandersen.

I artikkelen peker de SAFE-tillitsvalgte på sine arbeidsgivere, men mest av alt på Statoil. De forteller om en bransje som regnes som nederst på rangstigen i oljebransjen, med mye belastning og lite penger. Og nå har det blitt verre.

– ISO-bransjen har vært kjent for å være useriøs i lang tid. Nå belønnes nærmest bedriftene som bryter avtaler og presser grensene for HMS, sier organisasjonssekretær i Safe og tidligere klubbleder i Beerenberg, Bjarte Mjåseth til avisen.

Statoil vil undersøke
Til høsten skal Statoil undersøke ISO-leverandørene, blant annet for å sjekke om påstandene og bekymringene fra tillitsvalgte. Leverandørene selv avviser at de har gjort noe galt. – Vi stiller klare krav til våre leverandører om at lønn og øvrige vilkår skal være i tråd med gjeldende lover og regler. Statoil har en påseplikt og har tett dialog med våre leverandører om etterlevelse av dette. Leverandører blir fulgt opp gjennom møter og verifikasjoner, planlagte og uanmeldte, sier pressekontakt i Statoil, Bård Glad Pedersen til avisen.

Social tagging:

Comments are closed.