Pris
Kr. 1990,-
ekskl. MVA

Sokkelmekling: Varsler streik i Esso

1. Nestleder og tariffansvarlig i SAFE, Roy Aleksandersen, har i forbindelse med den kommende meklingen med Norsk olje og gass på Sokkeloverenskomsten meddelt Riksmekleren at forbundet tar ut 156 SAFE-medlemmer i Esso Norge og forpleiningsselskapet ESS dersom meklingen ikke fører til enighet. De 156 er ansatt på Balder, Jotun A, Jotun B og på Ringhorne.

Meklingen starter i Oslo torsdag 30 . juni, med meklingsfrist klokken 24.00 fredag 1. juli. Har ikke Riksmekleren lykkes å få partene til enighet, vil streiken være et faktum fra dette tidspunktet. Lagdommer i Gulating lagmannsrett, Carl Petter Martinsen, er oppnevnt som mekler.

– Vi ønsker selvsagt at meklingen skal føre fram, slik at en konflikt kan unngås. Det forsiktige, første streikeuttaket gjenspeiler også dette. Men dersom Norsk olje og gass opprettholder sine massive angrep på tariffavtalen vår, og det blir streik, har vi fire dagers varslingsfrist før vi kan utvide streiken til flere selskaper og installasjoner, sier Aleksandersen.

Social tagging: >

Comments are closed.