Pris
Kr. 1990,-
ekskl. MVA

Brudd i NR-forhandlingene

SAFE brøt tarifforhandlingene med Norges Rederiforbund etter to dagers forhandlinger tirsdag kveld. – Vi gikk inn i disse forhandlingene med vilje til å finne en løsning, men arbeidsgiverne viste ingen reell vilje til å komme oss i møte. Vi krevde at våre medlemmer skulle opprettholder kjøpekraften, mens NRs tilbud ville betydd en betydelig reallønnsnedgang, sier SAFE-leder Hilde-Marit Rysst. Oppgjøret går nå til mekling.

– Kravene våre var moderate og ansvarlig, og tok i høyeste grad hensyn til den vanskelige situasjonen for bransjen akkurat nå. Men en tariffavtale løper i to år, og kan derfor ikke bare basere seg på nåsituasjonen. Og når arbeidsgiverne i forhandlingene også går til angrep på våre allerede opparbeidede rettigheter, sier det seg selv at det var umulig for oss å godta dette, sier Rysst.

SAFE-lederen er skuffet over at arbeidsgiverne ikke viste vilje til å anerkjenne den store innsatsen de ansatte gjør hver dag:

– Vi har et ansvar for de arbeidstakerne som i dag står på i en krevende arbeidshverdag etter de kraftige nedbemanningene som er gjennomført. De gjør en kjempeinnsats, og har allerede bidratt til betydelige innsparinger for bedriftene. Når arbeidsgiverne så krever at de skal gå ned i reallønn, er det en direkte provokasjon, framholder Rysst.

Riksmekleren vil avgjøre når meklingen i lønnsoppgjøret skal gjennomføres.

 

 

 

 

 

Social tagging: >

Comments are closed.