Pris
Kr. 1990,-
ekskl. MVA

Statoil skrinlegger Polen-planer

Statoil har besluttet å stanse utredningen av et mulig business-senter i Europa, der Polen var ett av flere alternativer for lokalisering av et eventuelt senter. Avgjørelsen ble presentert i et møte med tillitsvalgte i dag. – Vi er godt fornøyde med den beslutningen, sier konserntillitsvalgt for SAFE i Statoil, Bjørn Asle Teige.

– Det betyr ikke at det er slutt på arbeidet med effektivisering, forenkling og standardisering. Vi er enige med ledelsen av bedriften at vi skal fortsette med å finne bedre, enklere og kostnadseffektive løsninger fremover, legger Teige til.

– Nå starter vi med å lage et nytt mandat for å jobbe sammen videre. Olje- og gassindustrien i Norge er ikke historie, den går videre, men på et lavere nivå enn vi har hatt de siste årene, sier Teige.

I noember 2015 startet selskapet utredningen av grunnlaget for et business-senter utenfor Norge for å spare kostnader. Utredningen var et ledd i arbeidet med å øke Statoils langsiktige konkurransedyktighet. Det var utvalgte tjenester innenfor områdene fellestjenester og anskaffelser som var aktuelle for senteret. Bemanningsnivået som ble vurdert var 180 stillinger, hvorav halvparten ville vært interne stillinger.

– Utredningen har vært grundig, og etter en helhetsvurdering velger vi ikke å gå videre med dette arbeidet. Det betyr at vi må identifisere andre tiltak for å redusere kostnadsnivået. Ledelsen og de tillitsvalgte har en felles målsetting om å styrke selskapets konkurransekraft og verdiskaping, sier Hans Jakob Hegge, konserndirektør for Økonomi og Finans i Statoil.

Social tagging:

Comments are closed.