Ytterligere 120 må gå i Sodexo single

– Det er med tungt hjerte at vi nå går mot en større nedbemanning igjen. Det ser ut som vi kan komme opp i et totalt antall på rundt 120 ansatte fremover mot høsten. Det sier leder i SAFE i Sodexo, Kai Morten Anda.

Nedbemanningen nå skyldes at rigger hvor Sodexo har forpleningskontraene trolig står uten oppdrag framover. Dette gjelder Transocean Spitsbergen, Petrojarl Varg, Transocean Winner, Rowan Norway og West Alpha.

I første omgang vil bedriften innkalle 3 forpleiningsledere, 6 kokker og 38 renholdsoperatører til drøftelsesmøter denne måneden.

– Det er trist at vi nå snart har mistet rundt 300 av våre kollegaer og håper virkelig at markedet snart snur til det bedre. Det er ikke annet enn tragisk at ansatte som har vært i bedriften i så mange år mister jobben. Vi er snart satt 10 år tilbake i tid og det har gått skremmende fort, sier Anda.

Til Sysla sier administrerende direktør i Sodexo, Jan Øyvind Jørgensen, at tallet på 120 nye nedbemanninger er et resultat av dagens kontraktsituasjon for riggene hvor selskapet leverer tjenester.

– Vi kan ikke utelukke flere kutt neste år hvis situasjonen offshore forverres ytterligere, sier Jørgensen.