Pris
Kr. 1990,-
ekskl. MVA

Program for SAFEs tariffkonferanse

SAFE avholder årets tariffkonferanse mandag 7. og tirsdag 8 mars. Konferansen er i år lagt til Clarion Hotel Air på Sola. SAFE-leder Hilde-Marit Rysst åpner konferansen kl.10.00. – Konferansen er en viktig arena som danner grunnlaget for vellykkede forhandlinger utover våren, understreker Roy Aleksandersen.

– Vi ser fram til to arbeidsomme og samlende dager på Sola. Dette oppgjøret skal forhandles i en meget krevende tid for våre medlemmer og for bransjen som sådan, så det er viktig at vi er enige om mål og retning, sier tariffansvarlig og 1. nestleder i SAFE, Roy Aleksandersen.

Det er også i år hentet inn eksterne forelesere. Stein Stugu fra De Facto skal innlede om rammefaktorene for årets hovedoppgjør, under tittelen ”Rikets tilstand og tallenes tale.”

Jonny Larsen fra Tredjepart skal bruke mye av første konferansedag til å orientere om pensjonsspørsmål. Stikkord her er lovendringer, viktige temaer vedrørende sluttpakker og sykelønn etter fylte 67 år i lys av lokale bestemmelser om pensjonsalder.

Det legges også opp til mye gruppearbeid innfor de enkelte tariffområdene i løpet av de to dagene. Konferansen avsluttes ved at kravene som gruppene har arbeidet seg fram til presenteres i plenum kl. 14.00. Konferansen avsluttes kl. 15.00

Forhandlingsdatoer

Frontfag forhandlingene / ISO, Oslo:

  1. februar tariffmøte SAFE – Parat
  2. -9. mars overlevering av krav / start av forhandlinger
  3. mars skjæringsdato
  4. mars – 3. april eventuell mekling

Norsk olje og gass, Stavanger:

  1. – 4. mai Oljeoverenskomst Sokkel
  2. – 11. mai, Brønnserviceavtalen
  3. – 26. mai, Oljeoverenskomsten (Landanleggene)

Norges Rederiforbund, Oslo:

  1. – 25. mai

Dersom du er usikker på ulike begreper som brukes i lønnsoppgjøret, anbefaler vi å bruke litt tid på  Fri Fagbevegelses Tariffleksikon.

Social tagging: >

Comments are closed.